Förening

ST.A.R.S

Stockholm Airsoft Rifle Squad


Vi är en förening som grundades av de tre spelarna "Bear", "Castor" och "Kristos" i Stockholm inför vår första resa till Berget 2012.


Allt började 2009 då "Bear" som studerat på annan ort kom tillbaka till den Svenska huvudstaden och "importerade" airsoft-hobbyn till sina vänner. Efter att "Bear" och "Castor" spelat 2-mannaspel på en mängd platser som vi idag kan se som mindre lämpade började fler och fler vänner hoppa på tåget och vi lyckades få ett eget spelområde i Tumba, söder om Stockholm.

Spelen i Tumba fortsatte, fler och fler gick med i laget och tillslut vågade vi oss utanför vårt trygga område och åkte till Berget sommaren 2012 eftersom spelområdet Klacken i Barkarby kändes för läskigt :)


Under 2014 utökades laget till att även vara en idéell förening och vår första styrelse bestod av spelarna "Castor", "Pollux ( dåvarande Handyman)", "Kristos" och "Inya".


Tyvärr förlorade vi vårt område i Tumba 2015 eftersom marken skulle bebyggas men sedan dess har vi i olika konstillationer gästat de flesta banorna inom rimligt köravstånd från Stockholm.

Vi försöker alltid att sammanstråla till storspelet Berget i norra Sverige där vi hitintills alltid spelat på den röda sidan. Vi har besökt eventet varje år sedan 2012 och har ett antal av dessa år varit bland de största enskilda grupperna på plats.


I början av 2018 valde vi som lag bli en del av paraplyföreningen SAR - Stockholm Airsoft Regiment.


Vi har inte någon speciell inriktning och vi är inte det mest seriösa airsoftlaget som finns men vi har alltid kul när vi spelar eller umgås.


Väl mött och välkommen till ST.A.R.S.

Vad är airsoft?


Här har ni en länk till wikipedia-artikeln om Airsoft: https://sv.wikipedia.org/wiki/Airsoft


Lite kortfattat kan man säga att vår hobby till en stor del liknar paintball då de bägge i grunden handlar om att träffa sin motspelare med ett skott från ett licensbefriat "vapen", en stor skillnad är dock att paintballkulorna lämnar stora kladdiga färgfläckar efter sig medan våra kulor är betydligt mindre och solida. Man brukar förenkla genom att säga att vi skjuter små plastkulor på varandra även om vi och en stor del av vår hobby sedan länge övergått till att använda biologiskt nedbrytbara kulor av olika typer av naturligt resin.


Vår hobby kan bitvis se lite otäck ut då vi ofta är klädda i militära uniformer med verklighetstrogna vapen. På grund av detta försöker vi att ha en god kommunikation med den lokala polisen samt utföra vår hobby på platser där vi i så stor mån som möjligt kan undvika att stöta på allmänheten.

Det kan dock hända att man råkar komma in på platser där vi spelar, i så fall avbryts genast spelet och vi tar kontakt med dem som dykt upp. Jag skulle även vilja påstå att vi är ganska trevliga att ha och göra med.


För att få äga ett airsoft-vapen krävs det generellt att man fyllt 18 år, undantag från denna regel kan ansökas om hos polisen, det är dock extremt ovanligt att dessa beviljas. Om du som förälder till ett minderårigt barn väljer att köpa ett vapen som den minderåriga ska bruka krävs det i princip att du alltid är bredvid när vapnet används.


Om ni undrar någon, tveka inte att kontakta oss via formuläret ovan.

Klicka på någon av bilderna nedan för att komma till våra bildalbum

Berget 10, 2012

Kontaktformulär

 
 
 
 

Filer för nedladdning


Här kan ni hitta dokument som skulle kunna vara intressanta