Information till allmänheten

Information till allmänheten och nya på forumet
castor
Site Admin
Posts: 39
Joined: Sun Mar 05, 2017 9:34 pm

Information till allmänheten

Post by castor » Tue Mar 28, 2017 8:26 pm

Hej och välkommen till ST.A.R.S, vi är en grupp glada människor som sysslar med hobbyn Airsoft.
Här har ni en länk till wikipedia-artikeln om Airsoft: https://sv.wikipedia.org/wiki/Airsoft

Lite kortfattat kan man säga att vår hobby till en stor del liknar paintball då de bägge i grunden handlar om at träffa sin motspelare med ett skott från ett licensbefriat "vapen", en stor skillnad är dock att paintballkulorna lämnar stora kladdiga färgfläckar efter sig medan våra kulor är betydligt mindre om solida. Man brukar förenkla genom att säga att vi skjuter små plastkulor på varandra även om vi och en stor del av vår hobby sedan länge övergått till att använda biologiskt nedbrytbara kulor av olika typer av naturligt resin.

Vår hobby kan bitvis se lite otäck ut då vi ofta är klädda i militära uniformer med verklighetstrogna vapen. På grund av detta försöker vi att ha en god kommunikation med den lokala polisen samt utföra vår hobby på platser där vi i så stor mån som möjligt kan undvika att stöta på allmänheten.
Det kan dock hända att man råkar komma in på platser där vi spelar, i så fall avbryts genast spelet och vi tar kontakt med dem som dykt upp. Jag skulle även vilja påstå att vi är ganska trevliga att ha och göra med.

För att få äga ett airsoft-vapen krävs det generellt att man fyllt 18 år, undantag från denna regel kan ansökas om hos polisen, det är dock extremt ovanligt att dessa beviljas. Om du som förälder till ett minderårigt barn väljer att köpa ett vapen som den minderåriga ska bruka krävs det i princip att du alltid är bredvid när vapnet används.

På grund av detta är den generella åldersgränsen för att få syssla med vår hobby 18 år, det finns dock möjlighet att få deltaga i en del spel även om man inte ännu fyllt 18, detta sker i så fall efter att vi haft kontakt med målsman och att vi bedömer spelaren vara mogen nog för att kunna förstå allvaret i vad vi gör och konsekvenserna om man tummar på säkerheten. Om vi finner den minderåriga lämplig kommer denna spelare ändå ej att få spela med vapen, hen kommer istället att få ta spelrollen som en sjukvårdare som kan rädda folk som blivit träffade eller en ingenjör som kan reparera vapen och liknande. Dessa roller kan också vara väldigt roliga att spela och är ett utmärkt sätt att komma in i gemenskapen.

Om ni undrar någon, tveka inte att kontakta mig på följande adress: johan@starsairsoft.se så ska jag försöka svara på era frågor efter bästa förmåga.
Ha det gott// Johan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest